Αρχική Προφίλ Καλάθι Αγορών Λογαριασμός Επικοινωνία
    contact us
Το καλάθι σας είναι άδειο.
 
ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΝΕΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΧΡΩΜ. DOWNLOADS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  Βρίσκεστε εδώ: » Αρχική / ΟΔΗΓΙΕΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΟΔΗΓΙΕΣ

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΙΧΟΥ
Η εφαρμογή πλαστικού χρώματος για εσωτερικό χώρο είναι μια εύκολη διαδικασία η οποία μπορεί να έχει άριστα αποτελέσματα εφόσον μεριμνήσουμε να κάνουμε σωστή προεργασία και σωστή εφαρμογή του τελικού χρώματος.

Απαραίτητα εργαλεία βαψίματος
Ρολό (εάν είναι λεία επιφάνεια ρολό με κοντή τρίχα για να μην πιτσιλάει , εάν είναι σαγρέ η επιφάνεια ακούρευτο ρολό, και εάν προτιμήσουμε σατινέ χρώματα βελούδινο ρολό)
Πινέλο για τα κοψίματα
Σκάφη ανάλογα με το μέγεθος του ρολού
Ναυλον ψιλό εάν υπάρχουν έπιπλα μέσα στο δωμάτιο
Χαρτοταινία για τα χωρίσματα και τις μπρίζες
Ακρυλικό στόκο για μικρές τρύπες
Γυαλόχαρτο για τρίψιμο μετά το στόκο
Προαιρετικά αστάρι νερού μετά το γυαλοχαρτάρισμα για να μην φαίνονται σημάδια

Ενδεχόμενα προβλήματα στην επιφάνεια εσωτερικού τοίχου

Εάν υπάρχει υγρασία στους τοίχους δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε δραστικά. Υπάρχουν ειδικά μονωτικά τα οποία απομονώνουν την υγρασία στο σημείο προβλήματος, και μπορεί να μην έχουμε ξανά πρόβλημα στη συγκεκριμένη επιφάνεια αλλά θα γίνει ορατή σε άλλο μέρος του τοίχου. Η αιτία είναι ότι η υγρασία δεν εξαφανίζεται αλλά μετακινείται. Για το λόγω  αυτό καλό είναι να βρούμε από που προέρχεται η υγρασία και να την αντιμετωπίσουμε από την ρίζα της.

Εάν υπάρχει μούχλα (μαύρες κηλίδες) λόγω μη επαρκούς αερισμού και αυξημένων υδρατμών που παρατηρούνται συνήθως σε μπάνιο και κουζίνα, πρώτα καθαρίζουμε καλά την επιφάνεια με χλωρίνη ή ειδικό αντιμουχλικό καθαριστικό, μετά περνάμε ένα χέρι ειδικό αντιμουχλικό αστάρι και τέλος ένα χέρι αντιμουχλικό ακρυλικό για μπάνιο και κουζίνες.

Εάν υπάρχουν ρωγμές στον τοίχο πραγματοποιούμε ελαφρώς διάνοιξη σε όλο το μήκος της ρωγμής και την καλύπτουμε με ειδικό ελαστομερή στόκο ή αφρόστοκο ώστε να μπορεί να αντέχει  στις συστολές διαστολές.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

Οι επιφάνειες πρέπει να είναι στεγνές και να είναι απαλλαγμένες από σαθρά σημεία. Εάν θέλουμε να στρώσουμε μια επιφάνεια πιο λεία τότε εφαρμόζουμε τον ακρυλικό στόκο σε μορφή σκόνης (παρετίνα) με σπάτουλα και τον αφήνουμε να τραβήξει.. Εάν όμως έχουμε μικρές τρυπούλες εφαρμόζομε τον έτοιμο ακρυλικό στόκο. Εφόσον έχουμε αφήσει να στεγνώσουν καλά (περίπου μια ημέρα, εξαρτάται από τον καιρό), τρίβουμε με πατόχαρτο από Νο60-Νο120, ώσπου να λειάνει.  Έπειτα περνάμε το κατάλληλο αστάρι είτε νερού, είτε νεφτιού. Σε περίπτωση που οι επιφάνειες είναι λερωμένες από καπνό η καυσαέριο είναι απαραίτητο να περάσουμε ειδικό αστάρι για αυτές τις περιπτώσεις ή αστάρι μετάλλου. Αν όμως είναι μια απλή επαναβαφή του χρώματος δεν πρέπει να περάσουμε κανένα αστάρι μόνο το τελικό πλαστικό χρώμα.


ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ

Το πλαστικό χρώμα αραιώνεται με νερό σε αναλογία 5-10%. Ανακατεύουμε καλά. Το χρώμα εφαρμόζεται με ρολό και πινέλο, σε δύο επιστρώσεις. Το δεύτερο χέρι ακολουθεί εφόσον έχει στεγνώσει καλά το πρώτο χέρι, περίπου δυο ώρες (εξαρτάται από τον καιρό). Θα το καταλάβουμε ότι ο τοίχος στέγνωσε όταν  δεν γυαλίζει και δεν έχει ρολιές. Τα εργαλεία καθαρίζονται αμέσως μετά το τέλος των εργασιών με νερό και απορρυπαντικό.  Ενδιάμεσα από τα δύο χέρια εφαρμογής  μπορούμε να βάλουμε το ρολό και το πινέλο και δυο διαφορετικές νάυλον σακουλές και να τις κλείσουμε καλά, ώστε να μην παίρνουν αέρα και ξεραθούν τα εργαλεία.

Επιφάνειες

1Lt.   καλύπτει περίπου   7 τετραγωνικά μέτρα (για 2 χέρια)
3Lt.   καλύπτει περίπου 17 τετραγωνικά μέτρα (για 2 χέρια)
10Lt. καλύπτει περίπου 60 τετραγωνικά μέτρα (για 2 χέρια)

Τα σκούρα χρώματα είναι απαραίτητο να περαστούν περισσότερα χέρια και ειδικώς οι αποχρώσεις του κόκκινου και του πορτοκάλι.Τα χρώματα που μας έχουν περισσέψει δεν παθαίνουν τίποτα, εφόσον βέβαια δεν τα έχουμε αραίωση με νερό στο κουτί τους. Αρκεί μόνο να τα κλείσουμε καλά με χαρτοταινία και να τα  γυρίσουμε ανάποδα, ώστε να μην παίρνουν αέρα.

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Η ανακαίνιση του χρώματος στην εξωτερική επιφάνεια ενός σπιτιού δεν είναι μια απόφαση που την παίρνουμε συχνά. Παρόλα αυτά  η επιδιόρθωση της εξωτερικής πρόσοψης είναι γεγονός ότι είναι αναγκαίο για την συντήρηση της κατοικία μας. Εάν προσέξουμε τα υλικά που θα διαλέξουμε, σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις των τοίχων, και ακολουθήσουμε σωστά την ανάλογη διαδικασία επιδιόρθωσης θα έχουμε σίγουρα άριστα αποτελέσματα.
Αρχικά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η επιφάνεια είναι στεγνή και καθαρή. Καλό είναι να αποφύγουμε το βάψιμο στις  πολύ υψηλές και στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Στην περίπτωση που δεν είναι αναγκαίο κάποια επιδιόρθωση στους τοίχους, δεν είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί κάποιο ειδικό αστάρι, περνάμε απευθείας ακρυλικό χρώμα της επιλογής μας.

Απαραίτητα εργαλεία βαψίματος
• Χαρτοταινία για να προστατέψουμε τα πλαίσια πόρτας και παραθύρου.
• Νάυλον να καλύψουμε τα παντζούρια, τις πόρτες, τις λάμπες κλπ.
• Χαρτί οντουλέ για να καλύψουμε τα πατώματα
• Κοντάρι για τα ψιλές επιφάνειες
• Σκάλα ή σκαλωσιά εάν κρίνεται απαραίτητο 
• Ρολό (εάν είναι λεία επιφάνεια ρολό με κοντή τρίχα, αν είναι σαγρε επιφάνεια ρολό με μακριά τρίχα)
• Πινέλο για τις λεπτομέρειες
• Σπάτουλα για να καθαρίσουμε σαθρές επιφάνειες

Επιδιορθώσεις στις εξωτερικές επιφάνειες

Εάν έχουμε τριχοειδείς ρωγμές πρώτα τρίβουμε ελαφρά την επιφάνεια με γυαλόχαρτο Νο120και έπειτα ξεσκονίζουμε επιμελώς. Τέλος περνάμε δυο επιστρώσεις ελαστομερές ακρυλικό χρώμα καθέτων επιφανειών ώστε να καλυφθούν οι μικρορωγμές. 

Εάν υπάρχουν μεγαλύτερες ρωγμές στον τοίχο πραγματοποιούμε ελαφρώς διάνοιξη σε όλο το μήκος της ρωγμής και την καλύπτουμε με ειδικό ελαστομερή στόκο η ελαστομερές πολυουρεθανικό σφραγιστικό  ώστε να μπορεί να αντέχει  στις συστολές διαστολές. Σε περίπτωση που η ρωγμή έχει μεγάλο πλάτος (περίπου 7cm), είναι προτιμότερο να βάλουμε πάνω από τον ειδικό στόκο γάζα για να έχει μεγαλύτερη αντοχή και ξαναβάζουμε στόκο. Κατόπιν, τρίβουμε τις επιφάνειες με γυαλόχαρτο Νο120 και τις ξεσκονίζουμε. Έπειτα ασταρώνουμε την επιφάνεια με αστάρι διαλύτου ή ειδικό αστάρι νερού για εξωτερική επιφάνεια. Τέλος, εφαρμόζουμε δυο επιστρώσεις ακρυλικό χρώμα.  

Εάν έχουμε στην επιφάνεια ξεφλουδίσματα, μαύρες κηλίδες η μούχλα, τότε κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε συσσώρευση υγρασίας. Πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε επισκευή, θα πρέπει να εξετάσουμε για ποιο λόγω έχουμε υγρασία στα προκείμενα σημεία και να το αντιμετωπίσουμε αναλόγως. Στη συνέχεια, απομακρύνουμε τα ξεφλουδισμένα σημεία με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και του γυαλόχαρτου. Εάν έχουμε μούχλα καθαρίζουμε την επιφάνεια με χλωρίνη η ειδικό αντιμουχλικό καθαριστικό. Έπειτα, εφόσον είναι αναγκαίο στοκάρουμε την επιφάνεια με ακρυλικό στόκο σε μορφή σκόνης (παρετίνα) και ασταρώνουμε με αστάρι διαλύτου η ειδικό αστάρι νερού για εξωτερική επιφάνεια (μια στρώση). Τέλος, εφαρμόζουμε δυο επιστρώσεις ακρυλικό χρώμα ή ακρυλικό ελαστομερές καθέτων επιφανειών.

Εφαρμογή του τελικού χρώματος

Το ακρυλικό χρώμα αραιώνεται με νερό σε αναλογία 5-10%. Ανακατεύουμε καλά. Το χρώμα εφαρμόζεται με ρολό και πινέλο, σε δύο επιστρώσεις. Το δεύτερο χέρι ακολουθεί εφόσον έχει στεγνώσει καλά το πρώτο χέρι, περίπου δυο ώρες (εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες). Τα εργαλεία καθαρίζονται αμέσως μετά το τέλος των εργασιών με νερό και απορρυπαντικό.  Ενδιάμεσα από τα δύο χέρια εφαρμογής  μπορούμε να τοποθετήσουμε το ρολό και το πινέλο και δυο διαφορετικές πλαστικές σακουλές και να τις κλείσουμε καλά, ώστε να μην παίρνουν αέρα και ξεραθούν τα εργαλεία.

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ

Βάφουμε σιδερένια και μεταλλικά αντικείμενα
Εάν θέλουμε να συντηρήσουμε τα κάγκελα του μπαλκονιού μας ή γενικά οποιοδήποτε σιδερένιο η μεταλλικό αντικείμενο με το παλιό χρώμα ή να το αλλάξουμε με όποιο εμείς επιθυμούμε, αρκεί μόνο να ακολουθήσουμε την προτεινόμενη διαδικασία που αναφέρεται παρακάτω. Είναι μια εύκολη εφαρμογή που μπορείς να την κάνεις μόνος σου και να έχεις άριστα αποτελέσματα.

Απαραίτητα εργαλεία βαφής

• Πινέλο για τις μπορντούρες και τις γωνίες
• Ρολό βερνικοχρώματος. Διαλέγουμε το μέγεθος ανάλογα με το την επιφάνεια  που έχουμε να βάψουμε.
• Γάντια
• Γυαλόχαρτο, συρματόβουρτσα η λειαντικός σπόγγος
• Διαλυτικό η white spirit

Βαφή σε καινούργια σίδερα

• Καθαρίζουμε επιμελώς την επιφάνεια από τα λάδια και τις σκόνες με βενζίνη ή διαλυτικό. Εάν η επιφάνεια έχει σκουριές είναι απαραίτητο πρώτιστος να τις αφαιρέσουμε με γυαλόχαρτο, ώσπου η επιφάνεια να λειανθεί.
• Εφαρμόζουμε με ρολό ή πινέλο δύο επιστρώσεις μίνιο (αντισκωριακό), το οποίο αραιώνεται 10% περίπου με white spirit ή διαλυτικό νίτρου.
• Αφότου έχει στεγνώσει καλά (περίπου 24 ώρες), εφαρμόζουμε δύο χέρια το τελικό βερνικόχρωμα πού έχει την απόχρωση  της αρεσκείας μας.

Βαφή σε παλαιά σίδερα

• Αφαιρούμε τις σκουριές και τα σαθρά ή ξεφλουδισμένα χρώματα με συρματόβουρτσα ή γυαλόχαρτο ώσπου να λειανθεί η επιφάνεια.
• Καθαρίζουμε με διαλυτικό ή βενζίνη την επιφάνεια από τα άλατα, τις σκόνες, τα λάδια και γενικά ότι υπολείμματα υπάρχουν.
• Εάν η επιφάνεια έχει τρύπες, τις γεμίζουμε με σιδηρόστοκο. Τον τοποθετούμε με επιδεξιότητα, για τον λόγο ότι είναι σκληρός και δεν τρίβεται εύκολα
• Εφαρμόζουμε δυο επιστρώσεις αντισκωριακό, είτε μόνο στα σημεία που είχε σκουριά επιλεκτικά, είτε σε όλο το μήκος της μεταλλικής επιφανείας.
• Αφήνουμε να περάσει μια ημέρα και έπειτα περνάμε δύο χέρια το τελικό βερνικόχρωμα.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε

• Δεν πρέπει να εφαρμόζουμε τα χρώματα σε υψηλές θερμοκρασίες.
• Ποτέ δεν εφαρμόζουμε αντισκωριακό σε επιφάνειες αλουμινίου ή γαλβανιζέ, χρειάζεται ειδικό αστάρι.
• Υπάρχουν δυο ειδών προϊόντα που μπορούν να μας βοηθήσουν με την σκουριά. Σταθεροποιητής σκουριάς, ο οποίος δρα άμεσα στην σκουριά μετατρέποντας την σε μαύρη και λεία στρώση και σταματά την ανάπτυξη της. Αφαιρετικό σκουριάς, το οποίο καταστρέφει τη σκουριά εύκολα και ριζικά.
• Υπάρχει προϊόν μίνιο και χρώμα μαζί το οποίο μπορείς να το εφαρμόσεις απευθείας σε σκουριασμένες επιφάνειες χωρίς απαίτηση για αντισκωριακό αστάρι. Βέβαια μπορεί να είναι πιο ξεκούραστος τρόπος, αλλά δεν το ίδιο αποτελεσματικός όπως ο κλασικός.
• Τα χρώματα αραιώνονται ελάχιστα περίπου 5%.
• Τα χέρια μας και τα εργαλεία καθαρίζονται με το ανάλογο διαλυτικό που έχουμε χρησιμοποιήσει για την αραίωση του χρώματος.
• Στα εξωτερικά κάγκελα χρησιμοποιούμε γυαλιστερό ντουκόχρωμα γιατί το σατινέ και το ματ χρώμα κόβει από τις καιρικές συνθήκες.
 

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΞΥΛΟΥ

Βαφή ξύλων με ριπολίνη
Το βάψιμο μιας ξύλινης επιφάνειας δεν γίνεται μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά και για προστασία. Δοκιμάζοντας κανείς να βάψει κάποια ξύλινη επιφάνεια, διαπιστώνει πως δεν είναι εύκολο να φτάσει στο τέλειο αποτέλεσμα που είχε στο νου του. Κι όμως. Στην πραγματικότητα είναι εύκολο, αν προσέξουμε τρία πράγματα: την επιμελημένη προετοιμασία, την επιλογή του κατάλληλου χρώματος και τη σωστή τεχνική κατά τη χρησιμοποίηση του πινέλου ή του ρολού. Διατίθενται δυο ειδών ριπολίνες: ριπολίνη νερού και ριπολίνη νεφτιού. 

Εργαλεία βαφής

• Πινέλο ή Πιστόλι
• Ρολό ριπολίνης
• Γυαλόχαρτο ψιλό και χονδρό
• White spirit για τη ριπολίνη νεφτιού
• Γάντια
• Καβαλέτα για να απλώσουμε  μεγάλες ξύλινες επιφάνειες πχ. πόρτες, παράθυρα
• Χαρτί οντουλέ

Εφαρμογή σε καινούργια ξύλα
Οι επιφάνειες πρέπει να είναι στεγνές χωρίς σκόνες, λάδια και ρητίνες.  Σε τροπικά ξύλα αφαιρούμε φυσικά λάδια και ρετσίνι με διαλυτικό νίτρου και αφήνουμε να στεγνώσει. Τρίβουμε  με γυαλόχαρτο Νο120-180. Προαιρετικά μπορούμε να περάσουμε συντηρητικό εμποτισμού για προστασία από κάθε είδους μικροοργανισμούς κα έντομα. Εφαρμόζουμε μια ή δύο επιστρώσεις βελατούρα νερού ή νεφτιού για να κλείσουν οι πόροι και αφού στεγνώσει τελείως, περνάμε δύο χέρια ριπολίνη νερού ή νεφτιού. Ανάλογα με το εάν επιθυμούμε να δουλέψουμε με νερού ή νεφτιού. Μια από τις δύο χρησιμοποιούμε.

Εφαρμογή σε παλαιά ξύλα
Εάν πρόκειται για απλή συντήρηση, αρκεί ένα απαλό τρίψιμο με γυαλόχαρτο και στη συνέχεια απομάκρυνση της σκόνης. Αν όμως η επιφάνεια έχει παλιά χρώματα σε κακή κατάσταση, προσπαθούμε να τα βγάλουμε μόνο με χονδρό γυαλόχαρτο, προσέχοντας να μην αφήσουμε διαφορά πάχους μεταξύ του γυμνού ξύλου και εκείνου που διατηρεί την παλιά επίστρωση. Σε περίπτωση που η επιφάνεια είναι βερνικωμένη   πρέπει να τη καθαρίσουμε τελείως ώσπου να γίνει το ξύλο γυμνό. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε με χονδρό γυαλόχαρτο Νο60-120, είτε με διαβρωτικό, είτε με φλόγιστρο. ¶μα τυχόν έχουμε τρύπες ή βαθιές γρατζουνιές μπορούμε να τις γεμίσουμε με έτοιμο ακρυλικό στόκο. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία όπως και στα καινούργια ξύλα. 

 • Εάν η επιφάνεια είναι σε καλή κατάσταση δεν χρειάζεται υπόστρωμα μόνο το τελικό χέρι. Προσοχή όμως να χρησιμοποιήσετε την ίδια ριπολίνη, δηλαδή είτε νερού είτε νεφτιού.
• Για ριπολίνη νερού να προτιμήσετε τα  ειδικά ρολά ριπολίνης νερού (βελουτέ).
• Εάν τα ξύλα έχουν προσβληθεί  από σαράκι είναι απαραίτητο να περαστεί ειδικό φάρμακο για το σαράκι.
• Η επεξεργασία όπως τρίψιμο, χρήση διαβρωτικού κλπ μπορεί να δημιουργήσει σκόνη ή αναθυμιάσεις. Επιβάλλεται να εργαζόμαστε σε καλά αεριζόμενο χώρο.
• Στις εξωτερικές ξύλινες επιφάνειες είναι προτιμότερο να εφαρμόζονται ριπολίνες βάσεως νεφτιού γυαλιστερές για μεγαλύτερη αντοχή στις καιρικές συνθήκες.
• Ενδιάμεσα της επίστρωσης της βελατούρας και της ριπολίνης μπορούμε να γυαλοχαρτάρουμε ελαφρά με γυαλόχαρτο Νο240.
• Η ριπολίνη νερού ή νεφτιού μπορεί να φτιαχτεί μέσω του μηχανήματος χρωματισμού σε όποια απόχρωση επιθυμούμε.
• Τα εργαλεία τα καθαρίζουμε με ζεστό νερό και απορρυπαντικό εάν χρησιμοποιήσουμε ριπολίνη νερού. Ενώ εάν εφαρμόσουμε ριπολίνη νεφτιού τα καθαρίζουμε με white spirit.

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

Ανανέωση στις πέτρες
Το βερνίκι πέτρας είναι κατάλληλα σχεδιασμένο για την προστασία και διακόσμηση πέτρας και δομικών υλικών. Είναι ιδανικό για χρήση σε μπετόν, φυσικές πέτρες, πλάκες Καρύστου, πλάκες τύπου Μάλτας, πωρόλιθους ή τεχνητά δομικά υλικά όπως τούβλα, κεραμίδια, πορώδη πλακίδια. Η ειδική σύνθεση του εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια προστασίας και αντοχή στις καιρικές συνθήκες και τις καταπονήσεις. Η διαδικασία εφαρμογής βερνικιού στις πέτρες αποτελεί μια πολύ εύκολη εφαρμογή, η οποία αλλάζει τελείως όλο τον περιβάλλοντα χώρο. 

Εφαρμογή σε πέτρες εξωτερικού χώρου
Πρώτα απαιτείται να καθαρίσουμε τις φυσικές πέτρες με ειδικό καθαριστικό για πέτρες από κάθε είδους ρύπους όπως πρασινάδες και μύκητες. Αφού αφήσουμε να στεγνώσει καλά η επιφάνεια εφαρμόζουμε μία επίστρωση βερνίκι εμποτισμού ή αδιαβροχοποιητικό πετρών. Εάν η επιφάνεια είναι πορώδης εφαρμόζουμε δεύτερη επίστρωση όσο η πρώτη παραμένει νωπή. Εάν η πέτρα βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο, δηλαδή που δεν επηρεάζεται από τον ήλιο και την βροχή, μπορούμε να εφαρμόσουμε βερνίκι κρούστας ματ, σατινέ ή γυαλιστερό. Εξαρτάται από το τι μας ικανοποιεί εμάς σαν αποτέλεσμα

• Σε εξωτερικές πέτρες είναι προτιμότερο να εφαρμόζουμε βερνίκι εμποτισμού ή αδιαβροχοποιητικό αντί για βερνίκι γυαλιστερό ή σατινέ για το λόγο ότι μακροπρόθεσμα εξαιτίας του ήλιου η επιφάνεια θα ξεφλουδίσει.
• Τα εργαλεία τα καθαρίζουμε με white spirit εάν το βερνίκι είναι διαλυτικού, ενώ αν είναι βερνίκι νερού τα καθαρίζουμε με ζεστό νερό και απορρυπαντικό.
• Δεν εφαρμόζουμε το βερνίκι σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες (άνω 35° C) και σε πολύ χαμηλές (κάτω 10° C).

Κατηγορίες

Βερνίκι εμποτισμού
Ακρυλικό βερνίκι εμποτισμού διαλύτου το οποίο αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά των πετρών και δίνει την αίσθηση ότι η πέτρα είναι “βρεγμένη”. Ιδανικό για χρήση σε εξωτερικές επιφάνειες. Παρέχει προστασία και ενοχή στις καιρικές συνθήκες.,

Βερνίκι πέτρας διαλύτου σατινέ-γυαλιστερό
Βερνίκι πέτρας διαλύτου το οποίο αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά των πετρών, τονίζει τα νερά τους και δίνει όποια αίσθηση εμείς απαιτούμε, γυαλιστερή ή σατινέ. Είναι προτιμότερο να το εφαρμόζουμε σε φυσικές πέτρες εσωτερικού χώρου. Δεν αραιώνεται, είναι έτοιμο προς χρήση.

Υδατικής βάσεως βερνίκι πέτρας εμποτισμού
Είναι άοσμο και φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Παραμένει διάφανο χωρίς να κιτρινίζει και δεν ξεφλουδίζει. Αναδεικνύει  τα φυσικά νερά της πέτρας και δίνει στην επιφάνεια την μόνιμη αίσθηση του βρεγμένου. Ενδύκνειται  για χρήση σε εσωτερικές επιφάνειες.

Αδιαβροχοποιητικό φυσικών πετρών
Το αδιαβροχοποιητικό φυσικών πετρών είναι υδατοαπωθητικό υλικό εμποτισμού, που περιέχει διαλύτες. Διατηρεί τη διαφάνεια του και δεν δημιούργει φιλμ λόγω της υψηλής διεισδυτικής ικανότητας αφήνοντας την επιφάνεια να αναπνέει. Το συγκεκριμένο υλικό το εφαρμόζουμε μόνο για την προστασία και την διατήρηση της καλής κατάστασης της πέτρας. Επειδή ως αισθητικό αποτέλεσμα δεν έχει καμία διαφορά με το αν δεν έχουμε εφαρμόσει τίποτα.

Νανοτεχνολογία 
 Το προϊόν νανοτεχνολογίας, που έχει σαν βάση το νερό, δημιουργεί μια αόρατη προστασία ενάντια σε κάθε βρωμιά και παράλληλα προστατεύει τις επιφάνειες από την ηλιακή ακτινοβολία, την υγρασία, την δημιουργία βρύων, πρασινάδων κλπ. Δημιουργεί μια αόρατη υπέρλεπτη επίστρωση στο εσωτερικό των πόρων της επιφάνειας, η οποία δεν επιτρέπει στην υγρασία να εισέλθει, χωρίς ταυτόχρονα να εμποδίζει την αναπνοή της καλυπτόμενης επιφάνειας

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΞΥΛΟΥ

Βαφή ξύλων με βερνίκι
Το βάψιμο μιας ξύλινης επιφάνειας δεν γίνεται μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά και για προστασία. Δοκιμάζοντας κανείς να βάψει κάποια ξύλινη επιφάνεια, διαπιστώνει πως δεν είναι εύκολο να φτάσει στο τέλειο αποτέλεσμα που είχε στο νου του. Κι όμως. Στην πραγματικότητα είναι εύκολο, αν προσέξουμε τρία πράγματα: την επιμελημένη προετοιμασία, την επιλογή του κατάλληλου χρώματος και τη σωστή τεχνική κατά τη χρησιμοποίηση του πινέλου. Διατίθενται δυο κατηγορίες βερνικιών: στα ακρυλικά, τα οποία διαλύονται με νερό και στα αλκυδικά, τα οποία αραιώνονται με white spirit.

Εργαλεία βαφής

• Πινέλο ή Πιστόλι
• Γυαλόχαρτο ψιλό
• White spirit για αλκυδικό βερνίκι
• Γάντια
• Καβαλέτα για να απλώσουμε  μεγάλες ξύλινες επιφάνειες πχ. πόρτες, παράθυρα
• Χαρτί οντουλέ

Εφαρμογή σε καινούργια ξύλα
Οι επιφάνειες πρέπει να είναι στεγνές χωρίς σκόνες, λάδια και ρητίνες.  Σε τροπικά ξύλα αφαιρούμε φυσικά λάδια και ρετσίνι με διαλυτικό νίτρου και αφήνουμε να στεγνώσει. Τρίβουμε  με γυαλόχαρτο Νο120-180. Σε κάθε ξύλινη επιφάνεια είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί συντηρητικό εμποτισμού νερού ή διαλύτου για προστασία από σαράκι, μπλε κηλίδες, μύκητες, σήψη και κάθε είδους μικροοργανισμούς κα έντομα. Εφαρμόζουμε μια επίστρωση συντηρητικό ή δύο επιστρώσεις για μεγαλύτερη προστασία. Ξανατρίβουμε την επιφάνεια ελαφρά με πολύ ψιλό γυαλόχαρτο, αφαιρούμε τις σκόνες και εφαρμόζουμε ένα ή δύο χέρια το τελικό βερνίκι της αρεσκείας μας.

Εφαρμογή σε βερνικωμένα ξύλα
Εάν πρόκειται για απλή συντήρηση, αρκεί ένα απαλό τρίψιμο με γυαλόχαρτο και στη συνέχεια απομάκρυνση της σκόνης. Σε περίπτωση που τα παλιά βερνίκια βρίσκονται σε κακή κατάσταση, πρέπει να αφαιρεθούν πλήρως με χονδρό γυαλόχαρτο ή με τη χρήση διαβρωτικού βερνικιών ή με τη χρήση φλόγιστρου. Πρέπει μα ξυθούν τελείως ώσπου να φθάσουμε γυμνό ξύλο. ¶μα τυχόν έχουμε τρύπες ή βαθιές γρατζουνιές μπορούμε να τις γεμίσουμε με έτοιμο στόκο που διατίθεται στις διάφορες αποχρώσεις του ξύλου. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία όπως και στα καινούργια ξύλα. 

Προστατευτικό λάδι εμποτισμού για έπιπλα εξωτερικού χώρου (teak oil)
Καθαρίζουμε το ξύλο με white spirit. Γυαλοχαρτάρουμε ελαφρά (Νο120-180) την επιφάνεια προκειμένου να ανοίξουν οι πόροι του ξύλου. Σκουπίζουμε και πλένουμε την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι με ζεστό νερό. Αφήνουμε το ξύλο να στεγνώσει καλά (περίπου 3 ώρες). Εφαρμόζουμε μια στρώση λάδι εμποτισμού και το αφήνουμε να εισχωρήσει στο ξύλο για 15-20 λεπτά. Συνεχίζουμε με μια δεύτερη στρώση προκειμένου να έχει καλύτερη εισχώρηση στο ξύλο. Το δεύτερο χέρι το εφαρμόζουμε όταν το πρώτο χέρι είναι ακόμα νωπό.  Τα προστατευτικό λάδι απορροφάτε από το ξύλο γεμίζοντας τους πόρους του χωρίς να σχηματίζει φιλμ και εμποδίζει τη διείσδυση του νερού. Ζωντανεύει και τονίζει την τη φυσική απόχρωση και την υφή του ξύλου.

Όταν η ξύλινη επιφάνεια είναι περασμένη με βερνίκι εμποτισμού μπορούμε να εφαρμόσουμε απευθείας βερνίκι κρούστας. Ενώ εάν έχουμε βερνίκι κρούστας για να περάσουμε βερνίκι εμποτισμού θα πρέπει να φέρουμε το ξύλο σε τέτοια κατάσταση ώστε οι πόροι του να είναι ανοιχτοί ώστε να μπορεί να διεισδύσει μέσα το βερνίκι εμποτισμού.

• Τρίβουμε την επιφάνεια  με το γυαλόχαρτο ακολουθώντας τα «νερά» του ξύλου.
• Βάφουμε την επιφάνεια με το πινέλο ακολουθώντας τα «νερά» του ξύλου για καλύτερη ανάδειξη των σχεδίων
• Εάν τα ξύλα έχουν προσβληθεί  από σαράκι είναι απαραίτητο να περαστεί ειδικό φάρμακο για το σαράκι.
• Η επεξεργασία όπως τρίψιμο, χρήση διαβρωτικού κλπ μπορεί να δημιουργήσει σκόνη ή αναθυμιάσεις. Επιβάλλεται να εργαζόμαστε σε καλά αεριζόμενο χώρο.
• Εάν η επιφάνεια έχει ρόζους ή μαυρίλες λόγω μούχλας τότε πρέπει να γνωρίζουμε ότι σε αυτά τα σημεία θα υπάρχει διαφορά στην απόχρωση του βερνικιού.
• Όσες πιο πολλές επιστρώσεις εφαρμόσουμε τόσο σκουραίνει η απόχρωση ή εάν είναι άχρωμο κάνει μεγαλύτερο φιλμ.

Είσοδος Μέλους
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Εγγραφή Νέου Μέλους
ΕΥΚΑΙΡΙΑ
Newsletter
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα της εταιρίας μας.
 Ρυθμίσεις Cookies